Осъдиха травестит, проституирал на бул. "България"

1
Осъдиха травестит, проституирал на бул. "България"
Снимка: silnabulgaria.com

Травестит ще трябва да плати 1500 лева глоба, след като беше осъден за проституция, съобщават от "Топ новини". По-точно, той беше подведен под отговорност по член 329 ал. 1 от Наказателния кодекс, според който пълнолетно и работоспособно лице, което в продължителен период (за какъвто в правния мир при подобни случаи се считат 4 месеца), не полага обществено полезен труд, а си докарва доходи по неморален начин – чрез проституция, подлежи на наказание.

Периодът, заради който мъжът, припечелващ като лека жена, бил изправен на подсъдимата скамейка, бил между 31 август 2011 г. и 2 ноември 2012 г. В съдебното решение обаче не се посочва дали и по-рано подсъдимият не е изкарвал прехраната си в нарушение на чл. 329 ал.1 от НК.

Посочено е обаче, че той се признал за виновен, че е с основно образование и осъждан, макар и вече реабилитиран. В различни периоди той бил регистриран в Бюрото по труда, като последната му регистрация е прекратена на 17 април 2008 г., поради неподписване навреме, като от тогава магистратите не споменават мъжът да е работил по трудов или друг договор.

За да се прехранва, той започнал да излиза на бул. „България” и да се опитва да спира превозни средства, с цел да предостави на шофьорите им сексуални услуги срещу заплащане. Присъствието и поведението му станали достояние на гражданите, минаващи по булеварда и на органите на реда, е посочено още в съдебното решение.

В резултат, на мъжа многократно били съставяни актове и отправяни разпореждания да напусне района, защото с поведението си разсейва водачите и създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Въпреки предупрежденията и актовете обаче мъжът не напускал „работното” си място и дори обяснявал на полицаите, че работи на бул. „България” като травестит, нееднократно посочвал и тарифите за услугите си.

В крайна сметка тези му действия го отвели в съдебната зала, където бил освободен от наказателна отговорност, която била заменена с административна и така се „сдобил” с глобата от 1500 лева.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари