Осъдиха руснак на 10 години затвор за държавна измяна

1
През 2023 година руските власти започнаха 70 дела за държавна измяна
През 2023 година руските власти започнаха 70 дела за държавна измяна

През 2023 година руските власти започнаха 70 дела за държавна измяна

Военен съд в Москва осъди 33-годишен мъж на 10 години затвор, след като го призна за виновен в държавна измяна и други престъпления, съобщиха от руската адвокатска асоциация, предаде Ройтерс.

Вячеслав Лютор, жител на Санкт Петербург, е бил обвинен в опит за държавна измяна, сътрудничество с чужда държава и участие в терористична организация, съобщиха от асоциацията "Първи отдел". Не се съобщава дали Лютор се е признал за виновен.

Независимата руска медия "Mediazona" съобщи, че прокуратурата е обвинила Лютор, банков служител, в сътрудничество с Легион "Свобода на Русия" - базирана в Украйна паравоенна група от руснаци, които се противопоставят на президента Владимир Путин и които според Москва са извършвали нападения на руска територия, довели до смъртта на цивилни. Обвинението твърди, че Лютор е планирал да напусне Русия и да отиде да се бие за украинската армия, съобщава "Mediazona", позовавайки се на кореспондент в съдебната зала. Майката на Лютор заявила пред "Първи отдел", че синът ѝ страда от сериозни здравословни проблеми и е "жертва на провокация".

През 2023 година руските власти започнаха 70 дела за държавна измяна, което е рекорден брой, смятат от "Първи отдел". Руски независими медии твърдят, че това е повече, отколкото през предходните 20 години, взети заедно, предава БТА.

Миналата година президентът Владимир Путин въведе доживотни присъди за държавна измяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Браво
    А Тагарев? Кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари