Осъдиха русенец за притежание на 1 патрон без разрешително

0
Мъжът е осъден по още две обвинения
Мъжът е осъден по още две обвинения

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Русе, осъдиха мъж по повдигнатите му обвинения.

Обвиняемият С. Д. се призна за виновен по повдигнатите му три обвинения:

за това, че в периода 17.09.2018 г. - 12.12.2018 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на четири пъти, сам и в съучастие с Д. Д. - като извършител, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, придобил от неустановено лице и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, общо с тегло 616,7471 грама, на стойност 3 700,48 лв. /престъпление по чл. 354а, вр. чл. 26, вр. чл. 20 от НК/.

Признат е за виновен и за това, че през периода април – ноември 2018 г. в с. Писанец, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, засял и отглеждал осем броя растения от рода на конопа/марихуана с общо тегло 407 грама, на стойност 2 442 лв., в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила /престъпление по чл. 354в, вр. чл. 26 от НК/.

Осъден е и по обвинението за това, че на 12.12.2018 г. в гр. Русе, придобил от неустановено лице и държал боеприпас - 1 бр. патрон, без да има за това надлежно разрешение /престъпление по чл. 339 от НК/.

За извършените деяния на обвиняемият е наложено наказание три години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от пет години и глоба в размер на 7 000 лева. През периода на изпитателния срок е наложена и пробационна мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от две години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари