Условна присъда за мъж, отглеждал марихуана в Писанец

1
Осъденият е сключил споразумение с Окръжна прокуратура - Русе
Осъденият е сключил споразумение с Окръжна прокуратура - Русе Снимка: Dunavmost

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Русе, осъдиха мъж за държане и отглеждане на марихуана.

Обвиняемият С. Д. се призна за виновен за това, че в периода 17.09.2018 г. - 12.12.2018 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на четири пъти, сам и в съучастие с Д. Д. - като извършител, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, придобил от неустановено лице и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, общо с тегло 616,7471 грама, на стойност 3 700,48 лева /чл. 354а, вр. чл. 26, вр. чл. 20 от НК/.

Признал се е за виновен и е осъден и за това, че през периода от април 2018 г. до края на ноември 2018 г., в с. Писанец, обл. Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, засял и отглеждал осем броя растения от рода на конопа, а именно коноп, с общо нето тегло 407 грама, на стойност 2 442 лева, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила /чл. 354в, вр. чл. 26 от НК/.

Осъден е и по обвинението, че на 12.12.2018 г. в гр. Русе, придобил от неустановено лице и държал боеприпас - 1 бр. патрон с кал. 7,62х54 мм., без да има за това надлежно разрешение /престъпление по чл. 339 от НК/.

За извършените деяния е осъден на три години „лишаване от свобода” и глоба в размер на 7 000 лева. Изтърпяването на така определеното наказание „лишаване от свобода“, се отлага за изпитателен срок от пет години, при условията на чл. 66, ал. 1 от НК, като възпитателната работа в изпитателния срок, по отношение на обвиняемия, се възлага на полицейски инспектор при съответното РУ на МВР по местоживеене на лицето. В периода на определеният изпитателен срок му е наложено и пробационна мярка „задължителна регистрация по настоящ адрес“, при периодичност от два пъти седмично.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари