Осъдиха мъж за закана с убийство и отвличане

0
Светлан заплашил жената с думите „Ей тука ти отрязвам главата и ще те излежа“, „Ти от тука ще излезеш само в ковчег“
Светлан заплашил жената с думите „Ей тука ти отрязвам главата и ще те излежа“, „Ти от тука ще излезеш само в ковчег“ Снимка: Окръжен съд - Разград

Светлан заплашил жената с думите „Ей тука ти отрязвам главата и ще те излежа“, „Ти от тука ще излезеш само в ковчег“

Окръжен съд - Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура - Разград, адвоката и обвиняемия Светлан И., с което последният се призна за виновен по повдигнатите спрямо него две обвинения - за отправяне на закана за убийство и отвличане на жена.

В периода от 28.10.2021 г. до 31.10.2021 г. в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийството на жена, с която живял за кратко. След възникнала кавга между тях в дома му, той я заплашил с думите „Ей тука ти отрязвам главата и ще те излежа“, „Ти от тука ще излезеш само в ковчег“, като заканата възбудила основателен страх у пострадалата от осъществяването му. Изплашена, пострадалата успяла да се прибере в апартамента си.

На 31.10.2022 г. Светлан я причакал и натикал в автомобила си. Тръгнал в посока Шумен, но след като й позвънили по телефона и дала информация къде и с кого се намира, той се върнал и я оставил в Разград.

По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, което бе одобрено от съда, обвиняемият получи наказания за всяко от двете деяния.

Съдът му определи едно общо наказание в размер на по-тежкото, а именно 1 година „лишаване от свобода“, което се отлага за изпитателен срок от три години.

Освен това спрямо него следва бъде осъществявана възпитателна работа от РИ при РУ на МВР по местоживеенето му.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски в размер на 781,50лв.                 

Съдебният акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари