Осъдиха мъж, теглил пари от чужди дебитни карти в Мартен

0
Васил се признава за виновен
Васил се признава за виновен

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Окръжна прокуратура – Русе, 35-годишен мъж е осъден за ползване на чужди дебитни карти, без знанието на собствениците.

Васил Й.   се признава за виновен в това, че на 07.12.2016 г. и 08.12.2016г.  в  с. Сандрово и гр. Мартен,  обл. Русе,  на четири пъти в условията на продължавано престъпление, използвал чужди платежни инструменти - 2 броя дебитни банкови карти, с  титуляри  двама  италиански граждани,  живущи в гр. Мартен, като  противозаконно изтеглил общо  870, без съгласието на титулярите и деянието не съставлява по-тежко престъпление. Престъпление по чл. 249,  вр. чл. 26 от НК.

 Признат е за виновен и по обвинението за това, че на  07.12.2016 г. в гр. Мартен, обл. Русе, отнел чужди движими вещи: три броя пластики-карти, два  документа за самоличност и сума от 800 лв. от владението на италиански гражданин, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 197,  вр. чл. 194  от НК

До приключване на  съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи били върнати и причинените от престъпленията имуществени вреди са възстановени изцяло.

На Васил В. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години. През изпитателният срок е наложено и пробационна мярка  - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари