Осъдиха двама дилъри на наркотици в Русе

0
Окръжен съд – Русе одобри две споразумения и наложи наказания за държане с цел разпространение на наркотици
Окръжен съд – Русе одобри две споразумения и наложи наказания за държане с цел разпространение на наркотици

Окръжен съд – Русе одобри две споразумения и наложи наказания за държане с цел разпространение на наркотици

Окръжен съд – Русе одобри две споразумения и наложи наказания на двама обвиняеми, които държали с цел разпространение различни наркотични вещества. Наказанията на Д. М. са лишаване от свобода за срок от две години с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв., а на С. М. – една година и три месеца при първоначален общ режим и 3000 лв. глоба.

Обвиняемите са със завършено средно образование, български граждани, осъждани. В ареста са от 21.05.2020 г. Признаха се за виновни в това, че в периода от началото на месец май до 21.05.2020 г. в гр. Русе в съучастие без надлежно разрешително придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана, метамфетамин и MDMA на обща стойност 348,42 лева. Част от тези наркотици в периода 14.-20.05.2020 г. са разпространили чрез продажба на други лица. 21-годишният Д. М. се призна за виновен и за още едно престъпление, извършено в периода 15.07.2018 год. - 07.04.2019 год. в гр. Русе. Тогава той на пет пъти е придобил от неустановено лице и е държал марихуана, хашиш и метамфитамин на обща стойност 43,43 лв. След определянето на отделни наказания за всяко от деянията и последващото им групиране, Д. М. прие да изтърпи общо две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв.

Тъй като 27-годишният С. М. е извършил престъплението в изпитателния срок на друго дело, то съдът постанови той да изтърпи отделно и това наказание от шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим. През 2017 г. обвиняемият се е признал за виновен, че е управлявал МПС без съответното свидетелство в едногодишния срок от наказването му по административен ред и е приел условно наказание, което сега бе приведено в реално изпълнение.

Определенията, с които Окръжен съд – Русе одобрява постигнатите споразумения между прокуратурата и защитата на обвиняемите, са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари