Осъдиха българин, брал гъби в Гърция

0
Заради два килограма манатарки мъжът бе осъден на 6 месеца пробация.
Заради два килограма манатарки мъжът бе осъден на 6 месеца пробация. Снимка: bgoutdoor.info

Заради два килограма манатарки, брани на гръцка територия, 48-годишният Бисер З. бе осъден на шест месеца пробация.

Мъжът тръгнал да бере дивите плодове първоначално по българската гора, но след като не успял да намери, решил да прескочи до Гърция, предаде Дарик.

Там той успял да набере около два килограма манатарки, след което решил да се прибира обратно в родината. "Вместо да премине през предвидените гранично пропускателни пунктове, пресякъл през „зелена граница".

Бисер З. влязъл на територията на нашата страна, преминавайки през граничната линия в местност в землището на село Горово, община Смолян, където е бил задържан от наряд на Гранична полиция, съобщават от държавното обвинение.

Заради това Районен съд-Смолян е осъдил Бисер З. на шест месеца „пробация", която включва задължителни срещи с пробационен служител и задължителна регистрация по настоящ адрес. Той трябва да се явява и подписва два пъти седмично пред пробационен служител.

Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд - Смолян и е окончателна, се казва в съобщение на прокуратурата.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари