Осъдиха 22-годишен младеж, защото заживял с малолетна булка

0
Той получи общо наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода
Той получи общо наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода

Районен съд – Варна наложи условно наказаниe на младеж от село Гроздьово, затова че заживял без брак на съпружески начала с малолетно момиче – деяние, наказуемо по чл. 191, ал.3 от НК.

22-годишният Г. Н. беше признат за виновен по две повдигнати му обвинения – за съвкупление с малолетна /престъпление по чл. 151 ал. 1 от НК/, съобщиха от пресцентъра на Варненския Районен съд за Нова Варна.

Второто обвинение е за това, че в периода от 9-ти август 2014 г. до 1-ви декември м. год. в село Гроздьово, като пълнолетен, без да е сключил граждански брак заживял на съпружески начала с лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст /престъпление по чл. 191 ал. 3 от НК/.

Съвместното съжителство на подсъдимия с малолетната било съобразно традициите на етническата им общност, като за връзката им се разбрало едва след раждането на детето им през миналата година и съответно получено уведомление от социалните служби.

22-годишният младеж има предходна съдимост.

След групиране, той получи общо наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари