Осъден за убийство с депо за крадени коли

1
25-годишният Венислав Василев станал свидетел срещу свой приятел, с когото ползвали гаража
25-годишният Венислав Василев станал свидетел срещу свой приятел, с когото ползвали гаража

25-годишният Венислав Василев станал свидетел срещу свой приятел, с когото ползвали гаража.

Осъден за убийство на пътя е един от тримата задържани в акция на пернишки криминалисти в депо за крадени коли в село Долни Раковец, научихме от “24 часа”.

Това е 25-годишният Венислав Владимиров от миньорския град, който преди 2 г. умъртви 74-годишен шофьор и рани тежко съпругата му, докато шпори голфа си по улиците със 138 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Другият арестуван е Веселин Спасов от Радомир, който пък е осъждан за хулиганство. Двамата заедно с още един младеж са спипани в двора на изоставена фабрика, докато товарят двигател в бял микробус. В гараж, ползван от Венислав и Веселин, са намерени два джипа БМВ от моделите Х3 и Х5. И двата са откраднати от София. По-младият от двамата е стар познайник на МВР заради крадени коли. Спасов е реабилитиран за хулиганството, но Венислав Владимиров е арестуван в срока на условната си присъда.

Обвиняем за укриване на крадените коли е само 34-годишният Веселин Спасов, става ясно в петък, когато той трябвало да бъде доведен в съда в Перник, за да му определят мярка за неотклонение. Оказва се, че е вдигнал кръвно и се лекува в “Пирогов” от хипертония. Венислав Владимиров е станал свидетел срещу приятеля си и го е натопил. В разпита си 25-годишният говори и за друг мъж, за когото твърди, че се занимава с разфасоване на коли, но от полицията още изясняват дали това е така или е негова защитна версия.

През август 2018 г. Венислав Владимиров е осъден на 3 г. условно. На 15 април 2017 г. той качил приятелката си в голфа и заедно отишли при майка ѝ в близко село до града. След това двамата решили да отидат до центъра на Перник. Венислав дал газ по ул. “Юрий Гагарин”. Експертиза по-късно ще покаже, че се е движил със 138 км/ч. В същото време пенсионер приближавал кръстовището с улицата, по която лети Венислав. Карал с 30 км/ч. Младежът видял, че пред него има кола, която прави маневра на кръстовището, но натиснал спирачка едва няколко метра преди това. Ударил колата на пенсионера, която се завъртяла и се забила в стълб. Човекът починал на място, а съпругата му е откарана в болница в тежко състояние. Венислав се отървал по чудо без наранявания. Освен условната присъда магистратите му забранили да шофира за 5 г., но в Перник е публична тайна, че той продължава да върти волана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари