Организират благотворително авто-мото шоу в помощ на малката Преси

0
Петгодишното дете има нелека история
Петгодишното дете има нелека история Снимка: Личен архив

Петгодишното дете има нелека история

Благотворително авто-мото шоу „За безгрижно детство на Преси“ подготвят край село Буховци. В два дни – 11 и 12 май, хора с големи сърца и изкушени от страстта към автомобили и мотори ще се съберат, за да подкрепят семейството на петгодишната Преслава Василева, съобщи един от организаторите Кирил Кирчев.

Събитието ще се проведе на бившето летище край населеното място. Входът ще е на цена от 10 лева, срещу които всеки посетител ще получи гривна. Средствата ще бъдат дарени за момичето, със съгласието на семейството ѝ ще бъдат заделени средства, с които ще бъде подпомогнато още едно дете от Търговище, допълни Кирил Кирчев, предаде БТА.

Авто-шоуто ще включва Тайм атак, Тайм атак такси, Дрифт, Дрифт такси и Кар аудио и ще се проведе в двата последователни дни. В първия ще се представят професионалните пилоти от клубовете на Шумен, Варна, Велики Преслав в състезание Тайм атак, след което ще продължат с Тайм атак такси. В неделя ще се представят професионалните пилоти от Дрифт клубовете на Търговище, Разград, Шумен, Варна, Русе, Попово и др. Към тях ще се присъединят и автомобилите с Кар аудио системи от няколко града, посочиха организаторите.

Парите, събрани на събитието, ще бъдат използвани, за да може Преслава да продължи с ежедневните си рехабилитации и да има шанс да играе заедно с другите деца. Петгодишното дете има нелека история. Семейството ѝ разказва, че още в първите часове след раждането си бебето повръща голямо количество кръв и след проведени изследвания се установява, че има сепсис. Лекарите ѝ дават минимален шанс за живот, но тя се справя с тежката инфекция. На 4-месечна възраст родителите ѝ забелязват, че има физическо изоставане, диагностицирана е с детска церебрална парализа. Вече четири години Преси посещава необходимите ѝ за прохождане и самостоятелен стоеж рехабилитации, както и логопед, защото все още не е вербална. Малко по малко тя успява да се задържа и усвоява нови умения.

На събитието край Буховци ще има и две дарителски кутии, за да може, който желае, да дари по-голяма сума. Отворена е и дарителска сметка.

BG14FINV91501317612275

Основание за плащането: Дарение

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари