Оранжерийни производители: Не ни допуснаха на срещата в Министерския съвет

0
Министърът на земеделието иска да подмете под чергата проблемите на оранжериите, заяви Велин Георгиев
Министърът на земеделието иска да подмете под чергата проблемите на оранжериите, заяви Велин Георгиев Видео: NOVA

Министърът на земеделието иска да подмете под чергата проблемите на оранжериите, заяви Велин Георгиев

Нова среща на протестиращите земеделци се състоя в Министерския съвет. Протестиращите земеделци искат преразглеждане на "Зелената сделка", защита на българското производство, компенсации на загубите от големия ценови срив на пазара, породен от вноса на евтина земеделска продукция от Украйна.

Фермерите днес отново блокираха възлови пътни участъци в страната. По думите на протестиращите предложенията от правителството, които бяха направени по време на двете срещи с премиера акад. Николай Денков и министъра на земеделието Кирил Вътев не са били приемливи и поради тази причина протестите им продължават.

Има и различия, и напрежение при отделните земеделски организации. Основното различие е относно искането за оставка на земеделския министър, което не се приема от някои организации и се определя като политическо.

От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

Сега не ни допускат вътре и ни вадят някакъв списък, изпратен от министъра на земеделието кои ще преговарят. Ние сме национална асоциация на оранжерийните производители. 50% от оранжерийните производители членуват при нас. Другата оранжерийна асоциация има частен интерес”, каза Велин Георгиев от Национална асоциация на оранжерийните производители, предаде NOVA.

Георгиев обвини земеделския министър Кирил Вътев, че не защитава интересите на оранжериите. Той допълни, че настояват за оставката на министъра, но това не е цената той да не ги допуска до преговорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    kiko
    В калифорния и холандия има баш оранжерии,а не като нашите 😉😉😁
  • 0
    1
    весо
    За животновъдите и зеленчукопроизводителите трябва,а не на зърнари и пчелари 1-буркан мед = 15 лв.продават
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари