Определиха възнагражденията за членовете на СИК

2
Парламентарните избори у нас ще се проведат на 4 април
Парламентарните избори у нас ще се проведат на 4 април Снимка: Kozloduy-bg.info / архив

Централната избирателна комисия определи възнагражденията, които ще вземат членовете на секционните избирателни комисии за провеждането на парламентарните избори на 4 април.

Еднократното възнаграждение е: председател – 105 лв., зам.-председател – 95 лв., секретар – 95 лв., член – 80 лв. За получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал.

Има и допълнително заплащане за членовете на СИК, които представят протокола и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация – те ще получат още 30 лв. В секциите, където ще има машинно гласуване, членовете на СИК ще вземат още 20 лв.

Месечното възнаграждение на членовете на РИК за подготовка и произвеждане на изборите е определено според броя на секциите. В районите с до 400 секции включително председателят получава 1060 лв.,зам.-председател – 1010 лв, секретар – 1010 лв., член – 960 лв. В районите с над 400 секции: председател – 1175 лв., зам.-председател – 1115 лв., секретар – 1115 лв., член – 1060 лв.

Ето и цялото решение на ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари