Определете със зърно стафида дали детето ви е интелигентно

0
Те тествали стотици деца в пускането зърно стафида под чаша
Те тествали стотици деца в пускането зърно стафида под чаша

Изследователи от Университета в Уоруик твърдят, че могат да предвидят колко ще бъдат успешни в училище осемгодишни деца,  само с помощта на едно зрънце стафиди.

Те тествали стотици деца в пускането зърно стафида под чаша и им казвали да изчакат, преди да получат разрешение да го изядат, пише Zajenata.bg

И въпреки че заповедта изглежда много проста за децата на ранна възраст може да бъде доста  "изтощително" и повечето от тях няма да могат да спазят забраната.

Резултатите обаче показват, че децата, които са били най-търпеливи на осем години, били значително по-интелигентни (седем точки по скалата) от нетърпеливи връстници.

Играта със зърно стафиди е лесен начин за оценка на инхибиторния контрол при малки деца  и може в клиничната практика да се използва за определяне на степента на риска за появяване на нарушения на вниманието и образованието, заяви изследователят Дитер Улф.

Учените вече са били заинтересовани за това как на теста ще се държат преждевременно родените деца. Резултатите за тях не били точно най-добрите.

 Колкото е по-малка гестационната възраст на детето, толкова е по-малък инхибиторният контрол и по-големи са шансовете на детето да се появи разстройство на вниманието и по-малки академични постижения, се посочва в проучването.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари