Полицай осъди прокуратурата за 15 000 лева

2
Несправедливо обвинен в изнудване и рекет граничен полицай осъди Прокуратурата на България
Несправедливо обвинен в изнудване и рекет граничен полицай осъди Прокуратурата на България

Несправедливо обвинен в изнудване и рекет граничен полицай осъди Прокуратурата на България да му плати обезщетение за неимуществени вреди в размер на 15 000 лева.

Д.И. бе сред задържаните 14 служители на ГКПП „Дунав мост“ на 20 януари 2011 г. във връзка с разследване за корупция.

Случаят тогава бе широко отразен в медиите. Операцията бе на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Софийска градска прокуратура. Четирима от служителите бяха освободени след ареста под парична гаранция, а десет, сред които и Д.И. -задържани за 72 часа, а след това освободени под парична гаранция от 3000 лева, предава Монитор. Обвинението срещу тях бе, че изнудвали с различни суми преминаващи през пункта чужди граждани. За да не пречат на разследването, служителите бяха уволнени.

Поради липса на доказателства воденото срещу Д.И. наказателно производство било прекратено, но той бил в качеството на обвиняем в продължение на 4 години и 2 месеца. През това време получил сериозни здравословни проблеми, а семейството му изпитвало финансови затруднения.

Заведеният иск е за 25 000 лева, но Русенският районен съд го одобри частично – до 15 000 лева. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Смеех се на дебелите - надебелях...
Смеех се на лудите - полудях...
Сега се смея на богатите.
Няма ефект!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари