Оправдаха синовете на Ценко Чоков

0
Районният съд в Бяла Слатина оправда Спас и Мартин Чокови в нанасяне на средна телесна повреда
Районният съд в Бяла Слатина оправда Спас и Мартин Чокови в нанасяне на средна телесна повреда

Районният съд в Бяла Слатина е оправдал синовете на кмета на с. Галиче Ценко Чоков - Спас и Мартин по обвинение в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Прокуратурата ще обжалва решението, съобщиха от държавното обвинение. Спас и Мартин Чокови са обвиняеми, че заедно с Петър Ласковски, Мирослав Комарски и Васил Чонтов са пребили Венислав Николов в дискотека "Екстази" в Бяла Слатина на 9 март 2014 г. С решението на съда за виновен е признат само Лаковски и е осъден на година условно с три години изпитателен срок. Решението не е окончателно, пише Вестник СЕГА.

Според разследващите побоят е бил започнат от Мартин Чоков. От прокуратурата твърдят, че той без причина е ударил Николов с метален бокс в главата. "След което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно са присъединили и другите обвиняеми, които продължили да ритат пострадалия, вследствие на което той е паднал на пода.

Нанасянето на ударите продължило по цялото тяло, ръцете и главата. В резултат на побоя на Николов са причинени множество увреждания: многофрагментно счупване на пръст на дясна ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане на двата леви клепача и др.", пише в съобщението на прокуратурата.

В протеста си срещу оправдателната присъда прокуратурата ще пледира, че съдът не е взел под внимание всички доказателства по делото. "Безкритично са възприети заявленията на четиримата подсъдими, че са невинни, съпроводено с пълното несъобразяване с групата на обвинителните доказателства", пише в съобщението.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари