Оплаквания на бежанци: Искаме хотел на първа линия, поне два пъти месо седмично!

0
От Държавната агенция за бежанците отчитат ръст на обажданията от недоволни украинци
От Държавната агенция за бежанците отчитат ръст на обажданията от недоволни украинци Снимка: iStock

Семейства от Варна ще бъдат разселени в бази в Рибарица и Паничище

Първите влакове с бежанци тръгват в неделя от Варна. Те ще бъдат настанени в бази в Рибарица и Паничище. Дни преди крайния срок украинските бежанци вече напускат хотелите в Слънчев бряг. Сред тях е и Анна от Херсон.

"От четири дни сме в подвижно състояние с готови куфари, меко казано. Нито работа можем да започнем, обикновен живот не можем да започнем! Дайте ни някаква дата, за да можем да се организираме! Не можем да се лутаме и да се намираме в това състояние", заяви пред Bulgaria On Air Анна.

Повечето заминаващи ще могат да пренощуват в почивната база на Министерството на отбраната в Сарафово докато им се осигури транспорт до новите места за настаняване. Голяма част от хотелиерите обаче също очакват яснота какво да правят. 

"Все още нямаме никаква информация къде ще бъдат настанени хората. Молим за списък поне по градове, ако не - да се съобщават конкретните бази, поне по градове. Защото аз ходя по хотели и колегите искат да бъдат разселени, защото имат резервации", призова хотелиерът Елена Андонова.

Малко над 500 са хотелите в цялата страна, заявили желание да участват в новата програма за настаняване на бежанци срещу 15 лева на ден. В близо 300 от тях вече има настанени украинци. Част от държавните бази обаче още не са готови да приемат хора.

"Към вътрешността на страната се очаква да потеглят 7 000 души от района на Варна", уточни председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева.

От Държавната агенция за бежанците отчитат ръст на обажданията от недоволни украински бежанци. Най-честите сигнали са свързани с оплаквания от условията в местата за настаняване.

"Много от тях са основателни, други доста несериозни от типа "бихме искали да останем на първа линия на морето", "поне 2 пъти в седмицата трябва да има месо", и всяка стая да има сешоар", коментира Тошева.

Бежанците ще пътуват с автобуси, които ще бъдат съпровождани от служители на МВР до гарите, където ще се качват на влакове. След това също имат осигурен превоз до базите за настаняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Пппрп
    Я вижте бежанците отЛибия Авганистан и другите , имат ли хотели за спане сушоари Два пъти месо?Тези не бягат от войната ,дошли на Курорт.
  • 2
    2
    уСрайна
    https://www.israelnationalnews.com/news/250641
  • 13
    1
    Чоко-боко
    Трудно ми е да ги разбера. Претенции, претенции. Искат да разходите им някой друг да ги поеме, да им е висок стандарта и да живеят на морето. Ами може да си намерят квартира на сносна цена и работа във вътрешността на страната. Ама не! Ами така е в бленувания от тях европейски съюз!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари