Над 500 хотела ще участват в програмата за прием на украински бежанци

1
От Варна трябва да бъдат разселени близо 7 000 души
От Варна трябва да бъдат разселени близо 7 000 души Видео: NOVA

Това стана ясно на брифинг във Варна

Малко над 500 са хотелите в страната, заявили участие за новата програма от 15 лв. за украинските бежанци. Част от тях - близо 300, са такива, в които вече има настанени украинци.

Това обяви на брифинг във Варна председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, предаде NOVA

Около преместването на бежанците от Украйна в колцентъра пристигат най-различни запитвания, желания и съображения, уточни тя. Много от тях Тошева определи като основателни, но други като „доста несериозни” - от типа „бихме искали да останем на първа линия на морето, при преместването”, „да има поне два пъти в седмицата месо” и „задължително сешоар в стаята”. 

От брифинга стана ясно още, че има готовност да бъдат организирани извънредни влакови композиции и отделно към редовните превози да бъдат прикачени допълнителни вагони, за да се разделят украинските бежанци от редовно пътуващите.

До преди дни в 150-те хотела във Варненско е имало около 18 000 украински бежанци. По последни данни от днес става ясно, че  3 000 души са напуснали местата за настаняване. 5 000 остават в хотелите, изявили желание да работят по новата програма.

До момента в България от Украйна са влезли 300 000 души. Всички заявили желание за временна закрила са регистрирани на 100%, посочи още Тошева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    ;;ll
    Хотелите са частни търговски дружества! Нали атлантическите папагали като симеон дянк0ф, николай фасилеф, про100$ к!р0, кокорчо и други заявяваха, че държавата е лош стопанин! Щом е така, защо дават държавата да бъде цоцана от частни ЛОШИ стопани? На света му втръсна от усраинците!
  • 5
    1
    Нели КОЛЕВА
    Ясно е ,че част от украинците са в България на безплатна за тях почивка, обещана им от техни туроператори.Заради претенциите на някои от тях мисля,че ще отблъснат част от съчувстващите им българи.Погледнете къде са настанени в Полша и Молдова! Има информация за митинг в София на 07.06 . ''За достойна подкрепа на укр. бежанци от бълг. държава". Мога само да благодаря на организаторите,че не са посочили като дата 02.06.22 година.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари