Оперираха съпругата на сирийския президент

1
Асма Асад страда от рак на гърдата
Асма Асад страда от рак на гърдата Снимка: БГНЕС / Архив

Съпругата на сирийския президент Башар Асад - Асма Асад, която страда от рак на гърдата, бе оперирана във военната болница в Дамаск.

Това съобщи днес канцеларията на държавния глава, като приветства "успешната" операция и пожела на болната скорошно оздравяване, предадоха АФП и ТАСС, пише БТА.

Първата дама Асма Асад се лекува от злокачествен тумор и бе подложена на хирургична операция на гърдата във военната болница в Дамаск, която приключи с успех", се казва в публикации на офиса в Туитър и други интернет ресурси, цитирани от агенциите.

През август президентската канцелария информира за заболяването на 43-годишната първа дама, майка на три деца. Оттогава често качва в интернет нейни снимки, на които Асма Асад - със забрадка на главата, посещава деца, болни от рак, ранени през войната и сираци или пък участва в благотворителни акции.

Наречена "пустинна роза" от американското сп. "Вог" и "светлина" от френски седмичник, преди да избухне войната в Сирия през 2011 г., Асма Асад впоследствие бе остро критикувана заради мълчанието си по повод кървавите репресии на режима срещу продемократичните демонстранти, после и срещу бунта в страната, напомня АФП.

Асма Асад се омъжи за Башар Асад шест месеца, след като той пое президентския пост през юли 2000 г. след смъртта на баща му Хафез Асад. Тя е майка на три деца.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари