Опасно време: Задават се сняг и виелици!

0
Червен код за днес и утре
Червен код за днес и утре Снимка: Dunavmost / архив

Червен код за днес и утре

Червен код за днес и утре, внимание към АПИ, ЕВН, ЧЕЗ И ЕНЕРГО-ПРО заради тежки мокри снегове!

Meteo Bulgaria издава предупреждения Level1, Level2 и Level3 за 15 и 16 декември за дъжд, сняг и вятър!

През следващите часове синоптичната и пътната обстановка у нас ще се усложни! Очакват се почти повсеместни значителни валежи с изключение на поречието на Дунав и крайните североизточни райони.

В петък през деня все още в ниското ще вали дъжд, по високите полета и в Предбалкана постепенно ще се примесва и ще преминава в сняг. Вечерта и през нощта срещу събота, с продължаващото застудяване, дъждът навсякъде ще премине в сняг, ще се образува и снежна покривка.

Над Южна и Източна България вятърът от север-североизток ще е силен, ще има виелици, а по проходите и усойните места и преспи. Изолирано по Пернишко и Кюстендилско и на по-голяма площ из Рило-Родопската област и в Странджа сумарните количества ще достигнат 80-100 л/кв.м, половината от които ще са под формата на сняг. Нивата на реките ще се повишат, възможни са разливи и локални наводнения.

Превенцията е най-добрата защита и екипът ни отново апелира да шофирате в най-рисковите области само ако е крайно наложително и с пригодени за зимни условия автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Русенец
    Пак ще се блокираме, ще затворим магистрали и пътища и ще викаме неволята.
  • 3
    1
    Бай Чеп
    Затваряме пак държавата! В банановите републики снегът през зимата е опасно природно явление! Сняг трябва да пада през лятото и да не е "мокър"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари