МВнР предупреждава за опасност от вятър с разрушителни пориви в Ирландия

1
Бурята "Деби" ще влоши времето, предупредиха от метеорологичната служба
Бурята "Деби" ще влоши времето, предупредиха от метеорологичната служба

Бурята "Деби" ще влоши времето, предупредиха от метеорологичната служба

Ирландската национална метеорологична служба информира за влошаване на метеорологичните условия на 12 и 13 ноември, поради бурята "Деби", съобщиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) на сайта на ведомството.

На 13 ноември се очаква вятър със силни и разрушителни пориви. Предупреждението на местните власти се отнася за района на Дъблин, Карлоу, Килкени, Килдаре, Лаос, Лонгфорд, Лаут, Мийт, Офали, Уестмийт, Уиклоу, Клер, Кери, Лимерик, Типерари, Галуей. Според класификацията на метеорологичната служба, предупреждението е за оранжев код (рядко, опасно и разрушително) с валидност от 2:00 ч. до 12:00 ч. местно време на 13 ноември (понеделник).

Съществува и възможна опасност от увреждане на открити и уязвими конструкции, прекъсване на подаването на услуги, както и повреда на електропроводи, информираха още от Ситуационния център.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ирландия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Дъблин, на следните телефони: +353 01 660 32 93, +353 01 660 30 22 , както и на телефони за неотложни случаи в извънработно време: +359 876 830 566 . Сигнали може да се подават и на имейл адреса: [email protected]

Припомняме, че вчера МВнР предупреди и за обявено извънредно положение в района на град Гриндавик в Исландия заради очаквано изригване на вулкан. Властите съобщават за тунел от магма под града, който е трудно да се определи къде и кога точно може да достигне до повърхността. През последните дни на полуостров Рейкянес бяха регистрирани и серия земетресения, усетени включително в столицата Рейкявик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари