Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Опасно кръстовище в Русе взе поредна жертва

0

Жестока катастрофа потресе за пореден път русенци. На 29 април около 19,30 часа на кръстовището на улиците "Згориград" и "Петрохан" се блъскат "Рено" и "Киа", като последната кола е с надпис на охранителната фирма "3 СОТ". Предполага се, че водачът на "Рено"-то е навлязъл в кръстовището от ул. "Згориград" без да намали скоростта си или да спре, въпреки че от неговата страна има поставен пътен знак "Стоп". Колата на охранителите пък, се е движила по ул. "Петрохан" в посока Кооперативния пазар и така двата автомобила се блъскат със страшна сила.

По неофициална информация в "Рено"-то се е возила възрастна жена, която след удара чупи с тялото си едно от стъклата, полита и пада на тротоара. Малко по-късно от болницата потвърдиха, че пострадалата е починала от раните си.

Това е едно от най-опасните кръстовища в град Русе и там стават катастрофи почти всеки ден. Поради факта, че живея повече от 40 години на 50 метра от кръстовището, съм свидетел на повечето от тях. Смъртните случаи не са рядкост. Това кръстовище е възлово както за автомобилното движение, така и за пешеходците - оттук минават немалко деца, които учат в училищата "Олимпи Панов" и "Тома Кърджиев". В района се намира и детска градина "Пинокио 1".

Единственото решение да се спрат тези катастрофи е поставянето на светофарна уредба. Това предложение към Община Русе е правено през годините нееднократно от живущите в кварталите "Здравец" и "Родина", но проблемът продължава да си стои нерешен и продължават да загиват хора.

Автор: Анатоли Паришков
(Автор: Анатоли Паришков - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари