Опасни ли са за здравето микровълновите фурни

2

Микровълновите печки са безопасни за здравето, но има някои рискове

Микровълновите печки са удобни и лесни за използване, но често се свързват с опасения за здравето. Ето какво трябва да знаете за рисковете, свързани с използването на микровълнова печка, и как да ги сведете до минимум.

Микровълновите лъчи са опасни?

Не. Микровълновите печки използват нейонизиращо лъчение, което не е достатъчно мощно, за да причини рак или други здравословни проблеми. Всъщност микровълновите лъчи са по-слаби от тези, които излъчват нашите мобилни телефони и радиоприемници.

Микровълновите печки разрушават хранителните вещества?

Вярно е, че всяко готвене може да доведе до загуба на някои хранителни вещества, но микровълновите печки не са по-вредни от другите методи на готвене. Всъщност микровълновите печки могат да бъдат по-добри за запазването на хранителните вещества от някои други методи, като например варенето, което може да доведе до изтичане на хранителни вещества във водата.

Пластмасовите съдове отделят токсини?

Да, някои пластмасови съдове могат да отделят токсични химикали при нагряване. Най-добре е да използвате само пластмасови съдове, които са специално предназначени за употреба в микровълнова печка. Тези съдове са маркирани с логото с микровълнова печка.

Как да намалите рисковете от използването на микровълнова печка?

Ето няколко съвета за намаляване на рисковете от използването на микровълнова печка:

  • Използвайте само пластмасови съдове, които са специално предназначени за употреба в микровълнова печка.
  • Не прегрявайте храната.
  • Не използвайте микровълновата печка за приготвяне на храни, които съдържат много вода, като например супи и гювечи.
  • Ако имате някакви притеснения относно безопасността на микровълновите печки, говорете с Вашия лекар.

Заключение

Микровълновите печки са безопасни за използване, но има някои рискове, свързани с тях. Като следвате тези съвети, можете да намалите тези рискове и да се насладите на предимствата на това удобно кухненско устройство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    да
    убиват всичко полезно в храната и после се яде храна, която не е хранителна.. изхвърляйте микорвълновите и си купувайте мини фурнички, топлят малко по-бавно, супата се топли на котлона, но е по-истинско и се запазва полезното на храната
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари