Опасни горещини в края на работната седмица

0
Идват гръмотевични бури
Идват гръмотевични бури Снимка: Dunavmost

Максималните температури в населените места ще бъдат до 41 градуса

Преди обяд днес от север ще се спуснат облаци над Черноморието ни, а на запад ще има повече слънце. Следобед над северозападните райони ще се развиват мощни купести облаци с условия за прегърмявания през нощта срещу събота. Вятърът ще бъде слаб от североизток.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 35 до 39 градуса, в района на Сандански - до 41, а по Черноморското ни крайбрежие - 30-32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Балканите след горещините в края на седмицата ни очакват гръмотевици и валежи с проливен характер. У нас най-топло ще бъде днес в южните части от страната с температури до 39-40 градуса.

През нощта от запад на изток ще премине хладна вълна с валежи и захлаждане. В събота се очакват гръмотевични бури в цялата страна. В неделя захлаждането ще продължава с прегръмявания в централните райони, а през нощта срещу понеделник ще превали и по Черноморието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари