Опасна шахта дебне шофьорите на улица “Цветница“

1
Строшеният капак на шахтата ще бъде подменен чак в понеделник
Строшеният капак на шахтата ще бъде подменен чак в понеделник Видео: Русе Медиа

Опасна отводнителна шахта със счупен капак притеснява водачите по ул.“Цветница“.

Проблемът се появил в петък, при ремонтни дейности по платното. Машината, която стърже асфалтовото покритие, не е видяла, че капакът е с наклон и стърчи над асфалта, ножовете са го ударили и са го строшили, обясниха от фирмата-изпълнител, предава Русе Медиа. Още в петък, след приключване на работния ден, те са сигнализирали проблемната дупка с два конуса, но през нощта са били откраднати.

От фирмата заявиха, че строшеният капак на шахтата ще бъде подменен едва в понеделник, когато е отворена базата за съхранение на резервни капаци. Днес на мястото отново бе поставен сигнализационен конус за проблем в участъка, но не се знае дали и той ще оцелее.

Стана ясно и за още един проблем – навремето голяма част от тротоарните кранове не са били направени, както трябва, а при асфалтирането за по-лесно са били залети с асфалт и трамбовани. Тъй като местата им не са маркирани, сега при стърженето на старата настилка техниката редовно ги удря и откъртва, което нанася щети и повреди и по самата машина.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари