Опашка за PCR тестове се изви в Русе

2
Първо се тестват хората, които най-близко работят с кмета, обясни Спасимир Димитров
Първо се тестват хората, които най-близко работят с кмета, обясни Спасимир Димитров Видео: Русе Медиа

Опашка за PCR тестове се изви от сутринта пред лабораториите в Русе.

Причината е, че всички контактни лица и служители на общината трябва да бъдат проверени, след като вчера стана ясно, че кметът Пенчо Милков е заразен и е постъпил в Белодробната болница.

Здравната инспекция затвори тази сутрин основната сграда, която делят община и област, за 24-часова дезинфекция. Затворени са и по-малките сгради на общината, където се помещават дирекции. Очаква се те да заработят за граждани отново утре. При нужда за входиране на документи гражданите могат да отидат в сградата на „Местни данъци и такси“ на ул.“Котовск“.

От днес е организирано поетапно започване на тестове, първо от хората, които най-близко работят с кмета и така постепенно да се върне към нормалния режим на работа, макар и дистанционно. Тъй като в понеделник имаше оперативка и на практика много хора , които са присъствали на оперативката, след това са били контактни с останалите служители от другите сгради на общината“, обясни директорът на „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, предава Русе Медиа.

Отложени са всички комисии на общинския съвет, а днес ръководството на местния парламент ще реши дали ще има общинска сесия следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук