Опълченецът на България разследван за данъчни измами?!

1
А историята на новия опълченец, чието призоваване в бургаската полиция предизвика протест, е любопитна
А историята на новия опълченец, чието призоваване в бургаската полиция предизвика протест, е любопитна

Тази седмица историята на Динко от Ямбол - страшилището за бежанците, излезе от границите на България и му донесе международна слава.

Историята за това как 29-годишният собственик на автоморга за автобуси сам се опълчил срещу влизащите през зелена граница чужденци се появи в BBC. Подобно на репортажите по темата в българските медии и този не отива по-далеч от това да предаде разказаното от героя.

А историята на новия опълченец (по Валерия Велева), чието призоваване в бургаската полиция предизвика протест, е любопитна. Динко всъщност се казва Господин Вълев и е известен с прякора си Бозавия.

Той е едноличен собственик на "Бозав" ЕООД и държи половината от фирмата "Транссис", където негов съдружник е 29-годишната Гана Желева. Справки в Ямболския и Бургаския административен съд показват, че на двете фирми са били наложени обезпечения по искане на данъчните. Източници на "Капитал" в МВР разказаха, че Динко е разследван за данъчни престъпления.

Но по-малко интересна е другата му връзка - с Гана Желева. Младото момиче е регистрирано на един адрес с Камен Желев, който е смятан за реален акционер в тази и още няколко фирми. Син на бивш общински съветник в града, Камен Желев е осъждан за лихварство, а преди няколко години сключи споразумение със

Специализираната прокуратура, като се призна за лидер на организирана престъпна група (наричана от медиите Бандата на Рижите) за рекет и събиране на дългове на фирмата за бързи кредити "Кредитлайн" (в интернет може да се открият снимки на хора, които и сега участват в управлението на фирмата заедно с Динко).

Желев признава вината си за над 20 различни обвинения за отправени заплахи и нанесени побоища и получава ефективна присъда от четири години и десет месеца. Групата е действала брутално. Така например по едно от обвиненията Желев се признава за виновен за това, че на един от длъжниците бил нанесен побой с шамари, юмруци и ритници, както и му били съблечени дрехите и били отправени закани за блудствени действия, жестоко наказание, запалване на краката и вадене на ноктите с клещи.

Но какво значение има всичко това? Важното е нацията да е чиста.

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари