Онуй разбира от всичко

1
Умно-умно съзерцава с пълното разбиране на теле в оперна зала
Умно-умно съзерцава с пълното разбиране на теле в оперна зала

Понеже е сам като куче и през уикендите, ако не се занимава с прекрасни госпожи, се занимава с нас на принципа, че на всички трябва да ни е гадно, Онуй днес се опита да мине за интелигентен и разбиращ. Естествено, не успя, но предизвика някои въпроси у мен...

Например защо преди 30 години, когато нямаше зали с по сто монитора и отчитане на замърсявания и т.н. и т.., въздухът ни беше чист, язовири се строяха, а не наводняваха села и градове, а водата от чешмата беше годна за пиене? А изявлението, че следели какви боклуци се внасят, направо кърти мивки, да не би аз и вие да ги внасяме тези боклуци!!? Той не знаел, само парите прибирал!

Въздухът над големите, че и по-малки градове в България буквално ни убива. Вчера от планината гледах какъв смог има над Пловдив и направо ми призля при мисълта, че тази сива и отровна супа се диша от хората. Язовирите, построени от лошите комунисти, се рушат, защото дадохме 500 милиона, а не се направи нищо, освен да се нагласят на хранилка още гербоидни. Водата е на принципа - във вода газим, жадни ходим. Един милиард лева за воден холдинг и....дръжки! Водата си изтича по трасетата, нашите пари се раздават за заплати, а ние плащаме за техните гафове.

И на целия тоя фон, тази заличка с техника, която Онуй умно-умно съзерцава с пълното разбиране на теле в оперна зала. Чудя се колко ли пари са отишли за тази глупост. Ако някой в държавата си вършеше работата, нямаше да се налага нищо да се следи. Или пък само следят, да не би някой да направи нещо, без да си е платил комисионната?!?

Факт е, че Онуй не разбира от нищо, освен от кражби, схеми и корупция. И дори няма срамът да не бие тъпан за простотията си, а всеки ден ни занимава със себе си!

СъсипАхА я тая държава!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари