OMV купува най-голямата мрежа за зареждане на електромобили в Румъния

1
Проектите ще бъдат развивани в сътрудничество с RNV Infrastructure
Проектите ще бъдат развивани в сътрудничество с RNV Infrastructure

Проектите ще бъдат развивани в сътрудничество с RNV Infrastructure

Компанията ОМВ Петром (OMV Petrom) съобщи, че купува изцяло дружеството Renovatio Asset Management, собственик на най-голямата мрежа за зареждане на електрически автомобили в Румъния, с над 400 пункта за зареждане в страната и с перспективата за нарастване до около 650 до 2026 г., съобщава новинарският сайт Хотнюз.

Също така OMV Petrom обяви, че купува от RNV Infrastructure 50 процента от компанията Електроцентрали Борзещ, която има портфолио от проекти за възобновяема енергия с капацитет от 1000 мегавата, от които 950 мегавата вятърна енергия и 50 мегавата фотоволтаична. Проектите ще бъдат развивани в сътрудничество с RNV Infrastructure.

В рамките на партньорството OMV Petrom планира заедно с Renovatio да инвестира около 1,3 милиарда евро до 2027 г., включително банково финансиране, във възобновяеми източници на енергия в Румъния. Приносът на OMV Petrom за покупката и изграждането на тези проекти се оценява на до 350 милиона евро.

Финализирането на трансакциите се очаква да стане през първата половина на 2024 година след изпълнението на определени условия, отбелязва сайтът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари