Омбудсманът: Ковид добавката да не се взема предвид, когато пенсионери искат за помощи за отопление

0
Целта е възрастните хора да не бъдат лишени от помощта заради повишения им с 50 лв.. краен доход в следствие на добавката
Целта е възрастните хора да не бъдат лишени от помощта заради повишения им с 50 лв.. краен доход в следствие на добавката

Повод за настояването са жалби на граждани

Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на социалния министър добавката от 50 лв. за пенсионерите по време на извънредната епидемична обстановка, да не бъде вземана предвид, когато възрастните хора кандидатстват за целеви помощи за отопление. Целта е възрастните хора да не бъдат лишени от помощта заради повишения им с 50 лв.. краен доход в следствие на добавката. 

В препоръката си до министър Гълъб Донев, Ковачева предлага да има индивидуален подход при отпускането на целеви помощи за отопление, който да действа през предстоящия отоплителен сезон, предава БНР.

Повод за настояването са жалби на граждани, които са притеснени, че заради добавката от 50 лв. няма да могат да получат помощи за отопление. Те акцентират, че не могат да се откажат от добавката, а целевата помощ за отопление е много по-важна за тях.

С цел постигане на желания резултат за подпомагане, вярвам, че ще предприемете съответните действия за осигуряване на действително индивидуален подход при разглеждане на случаите на граждани, търсещи социална подкрепа“ , пише омбудсманът до министъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари