Окръжен съд - Русе потвърди първоначалния арест на двама обвиняеми

0
Определенията на Окръжен съд - Русе и по двете дела са окончателни
Определенията на Окръжен съд - Русе и по двете дела са окончателни Снимка: Dunavmost

Състав на Окръжен съд – Русе разгледа две дела, образувани по жалби на обвиняемите срещу взетите им мерки за неотклонение „задържане под стража“. И двете определения на първоинстанционните съдилища бяха потвърдени като правилни и законосъобразни.

Обвиняемият по първото дело Б. Р. е привлечен към наказателна отговорност за държане без разрешение на високорискови наркотични вещества. Това престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева и се явява тежко умишлено по смисъла на закона. От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан, като всички престъпления до настоящия момент са свързани с държането и разпространението на наркотици, затова според окръжните магистрати е налице реална опасност да извърши подобно престъпление. Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съдРусе, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие по начин, който да осуети намирането му за извършване на последващи следствени действия, както и опасност да избегне наказателна отговорност.

Окръжен съдРусе потвърди и взетата спрямо И. Ц. мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Последният е привлечен като обвиняем за това, че през периода м.март-м.юни 2019 г. в гр.Сливо поле и в с.Борисово, обл.Русе, в условията на опасен рецидив и в условията на продължавано престъпление, на пет пъти, отнел чужди движими вещи на обща стойност около 2430 лв., с намерението противозаконно да ги присвои. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода за повече от пет години, като същото се явява и тежко по смисъла на чл.93, т.7 от НК. От материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че автор на деянията е именно И. Ц. „Очевидно е, че обвиняемият е с трайно установени престъпни навици и че въпреки осъжданията не е налице корекция в поведението му, поради което е наложително по отношение на него да се вземе най-тежката мярка за неотклонение.“ – пише още в мотивите на окръжните магистрати.

Определенията на Окръжен съд – Русе и по двете дела са окончателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари