Окончателна ефективна присъда за надрусан шофьор в Русе

3
Крайно време е за надрусаните шофьори да има строги наказания
Крайно време е за надрусаните шофьори да има строги наказания Снимка: БГНЕС

Окончателна ефективна присъда за шофьор, управлявал МПС след употреба на наркотици

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди наложените на Б. Л. наказания лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим, глоба в размер на 800 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година.

На 06.02.2019 г. около 09,45 ч. подсъдимият управлявал лек автомобил „Крайслер“ в близост до кръстовището на ул.“Райко Даскалов“ и ул.“Духовно възраждане“, където бил спрян за проверка от полицейски служители. Тъй като не носел личните си документи, бил отведен в сградата на „Пътна полиция“ в гр. Русе. Там му били извършени проверки за употреба на алкохол и наркотици със съответните технически средства. Алкохолната проба била отрицателна, но другата дала положителен резултат за употреба на амфетамин, опиати и метамфетамин. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба и в съдебно заседание заявил, че във връзка с травми от миналото, довели до заболяване на мозъка, използвал различни лекарства, отричайки да е употребявал наркотици. В тази връзка първоинстанционният съд назначил две експертизи, при които се установило, че тези лекарства не съдържат вещества, които да бъдат отчетени като амфетамин, опиати и метамфетамин и не биха довели до такъв резултат при изследването за употреба на наркотични вещества.

Б. Л. е български гражданин, със средно образование, многократно осъждан и наказван за нарушения на правилата за движение по пътищата.

Той обжалвал присъдата на районния съд и поискал да бъде оправдан или, евентуално, наказанието лишаване от свобода да бъде отложено за изпитателен срок. Според въззивната инстанция първоинстанционният съд е взел под внимание всички доказателства и след задълбочен анализ обосновано е достигнал до своите изводи относно авторството, съставомерността и правната квалификация на извършеното от подсъдимия престъпление. Тъй като не са налице отменителни и изменителни основания, присъдата като правилна и законосъобразна е потвърдена изцяло.

Решението на Окръжен съд – Русе е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари