Окончателен арест за бащата убиец от Русе

0
Окончателен арест за бащата убиец от Русе
Снимка: Дарик - Галина Тодорова

Апелативният съд във Велико Търново остави окончателно в ареста бащата, убил 7-годишната си дъщеря, съобщава БГНЕС.

Потвърдена беше мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена на 38-годишния Пламен Петров от Русенския окръжен съд. Решението не подлежи на обжалване.

Ако бъде признат за виновен в престъплението, Петров ще лежи от 15 до 20 години или до живот.

Навръх Великден Пламен Петров преби до смърт 7-годишната си дъщеричка в Русе. Първокласничката е била закарана около 17 ч. в Спешното отделение на болницата без пулс, отпусната и с видими следи от побой. Тя е починала, без да дойде в съзнание, а лекарите са уведомили незабавно полицията.

Веднага бе арестуван биологичният баща на Пламена – 38-годишният Пламен. Той е закарал детето в безпомощно състояние в болницата заедно с втората си жена. Тогава бащата твърдеше, че момиченцето е паднало и се е ударило, но всъщност е имало следи от удари по главата и по цялото тяло, които са показали, че става дума за жесток побой.

Бащата живеел в блок "Мура", вход Д, на първия етаж. Той бил разведен, живеел с друга жена и с двете си дъщери от първия си брак – Пламена и 4-годишната й сестричка. Съседи разказваха, че непрекъснато е имало скандали, а при отворени прозорци се е чувал боят на бащата към децата. На няколко пъти социалните са искали да вземат децата, но не се е стигало дотам. Мъжът е бил безработен, прехранвал се е, като търси старо желязо. Децата са живеели доста бедно, често съседи са им давали дрехи и понякога храна. Втората съпруга се е грижела да ги води на училище и на градина.

По-късно стана ясно, че нито една институция в Русе не е получавала сигнали за насилие над малката Пламена. Единствените преписки, които са заведени в полицията, са били за конфликти между него и съседите му. Пламен Петров е бил освидетелстван с 80% инвалидност, като е получавал всички възможни социални помощи.

Стана ясно и че кръвната проба на Пламен е показала, че не е бил пиян по време на убийството. Другата дъщеря на Пламен, 4-годишната Десислава, остава под полицейска закрила.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари