Близо 400 хиляди лева са взети от инкасо автомобила във Враца

1
Работи се по различни версии и има свидетели на обира
Работи се по различни версии и има свидетели на обира Снимка: Dunavmost / Архив

Работи се по различни версии и има свидетели на обира

Врачанската прокуратурата и полицията представиха днес подробности за обира на инкасо автомобила на охранителна фирма в града тази сутрин. Откраднатата сума е около 400 000 лева, които са собственост на различни врачански фирми, съобщи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Установено е, че автомобилът е оставен на паркинга на магазина, след което охранителите са оставили превозното средство без надзор. При връщането им са забелязали, че ключалката е взломена.

На входа и изхода на града се извършват проверки, както и на самото местопроизшествие.

"Все още няма заподозрени, а откраднатата сума е между 300 000 и 400 000 лева. Паркингът не е охраняем. Работи се по различни версии и има свидетели", каза още на брифинга старши комисар Цветко Николов, предаде 24 ЧАСА.

От полицията във Враца съобщиха, че на паркинга пред хипермаркета няма камера, но свидетели видели съмнително лице, което се издирва. Разследват се множество версии, като не е ясно колко са били извършителите и само се предполага, че са се измъкнали с кола.

От полицията уточниха, че двамата охранители са нарушили правилата, защото единият от тях задължително трябвало да остане в колата с парите. Според правилата обикновено остава шофьорът на инкасо автомобила и не трябва да изключва двигателя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Хмммммм
    Не охраняем паркинг и двамата са заебали инкасо колата с парите, а знаят че трябва един да остане, особено като има толкова пари в нея.... Нещо много съмнителна тая работа.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари