Огромно отвращение, водещо до непосилна социална апатия

1
През последните десетилетия „ГЕРБ“ целенасочено тласна обществото ни към урвата на политическото отвращение
През последните десетилетия „ГЕРБ“ целенасочено тласна обществото ни към урвата на политическото отвращение

През последните десетилетия „ГЕРБ“ целенасочено тласна обществото ни към урвата на политическото отвращение. Огромно болшинство от нацията отвърна поглед от българската политическа сцена, за да не гледа тази ужасно лоша постановка.

Актьорите — и най-вече мутрата-натуршчик в главната роля — това ги уреждаше идеално. Те си играят пред всички, но никой не иска да ги гледа. С изключение на получателите на държавни и обществени поръчки, удобно настанени на първите редове и аплодирайки бясно всяко едно изкарване на чували с 53 милиона лева зад сцената.

Огромното отвращение доведе до непосилна социална апатия. През годините съм чувал десетки хора, които са ми казвали: „Аз не се интересувам от политика“, „Мен политиката не ме вълнува“,“Аз си гледам работата, не гледам политиката“ и прочее глупости. Ама, как не се интересуваш от политика бе, Сульо, от новия филтър в „Инстаграм“ ли се интересуваш, или от пердета?

През годините съм чувал и десетки хора, които са ми казвали: „Ама, чудя ти се на теб, защо се занимаваш?“. Или: „Аз не знам как ти се пише толкова по такива теми?“. Или: „Чудя ти се на акъла — наместо да си гледаш кефа, ти се нервираш“.

Знаете ли какво: ако не се бяхме занимавали, ако не бяхме писали, или тичали (аз съм по писането, други тичат), ако не бяхме отстоявали, никога нямаше да ги направим ония 2.96%, от които всъщност тръгна всичко. И създаването на коалицията ни, и промяната на цялата политическа картина, която се случва в момента — всичко тръгна точно от тия 2,96%.

Днес слушах изказването на Христо Петров и ще си позволя да кажа нещо към него. Сигурен съм, че той е получил знаци, които силно да го разтревожат. Това е целта. И така действат сценичните работници от лошото театро на отишлото си управление.

От личен опит и на личен гръб знам какво е да имаш ясно изразена публична позиция — струва скъпо, струва нерви, носи тревоги, носи страхове.

Това управление трябва да изкара обществото ни от тази апатия. Трябва да запали отново интереса на всички към политиката.

Защото този интерес е най-голямата гаранция за качествена промяна.

С „Аз не се интересувам от политика“ не става тая работа. Така ставаме нация от шушумиги.

Успех на новото правителство. Да прави така, че хората да се палят, да искат да знаят, да имат мерака да питат.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари