Огромни опашки от камиони на Дунав мост

2
Шофьор на ТИР: За 2 часа се придвижих само 300 метра
Шофьор на ТИР: За 2 часа се придвижих само 300 метра

Огромни опашки от камиони вече трети ден създават затруднения за пътуващите от Мартен

Тировете са на две опашки, наредени от двете страни на булевард “Тутракан“ по пътя Русе - Силистра, както и по бул.“България“ в посока КАТ. Това доведе до тапи и задръствания, което провокира жителите на Мартен да заплашат с гражданско неподчинение.

Водач на камион в района на кръговото пред Дунав мост сподели, че за 2 часа се е придвижил около 300 метра. Шофьори на леки коли, излезли вече от тапата, разказаха, че 40 минути им е коствало да се придвижат от КАТ до кръговото. Не са малко тези, които проверяват ситуацията във фейсбук и групите за пътна обстановка, и при поява на информация за проблеми търсят маршрут през Николово. Споделят, че разстоянието се увеличава с няколко километра, но по-добре да отделят 5 минути повече в пътуване, отколкото да попаднат в задръстване за 1-2 часа, предаде Русе Медиа.

Причината за огромния трафик на товарни автомобили е свързана с военните действия в Украйна. Стоките от Русия влизат в Турция и оттам през България и Дунав мост се насочват към страните от ЕС. Капацитетът на моста за 24 часа е максимум 1300 транспортни единици. Проблемът се задълбочава и заради недобросъвестни шофьори на камиони, които се опитват да се прередят и да се вмъкнат в първото отворило се пространство в опашката. Това създава допълнително напрежение и води до тапи.

Въпреки обещанията, че ще се предприемат мерки да се обработват документите само на едно гише, а не да се вкарват в системата и от българска, и от румънска страна, това все още не е станало.

Допълнително забавяне има и заради факта, че от румънска страна работят само два кантара. В процес на изграждане и пускане в експлоатация са още два, като единият е почти готов, но все още е в тестов режим. Очаква се с пускането им в действие трафикът да се облекчи и да се обработват повече камиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Ха ха ха
    Май Евросъюза заобикаля собствените си санкции не купува директно стоки от Русия, но няма нищо против Турция да им ги купува и доставя.
  • 1
    3
    Русчук
    Кметът не желае да изпълни задълженията си по организация на движението в общината. Оправдава се с държавата за справяне с проблема. Е, до изборите остана около година. Търпение до тогава.
  • 2
    2
    Да да
    Не е от войната от години е така ,никакво развитие по въпроса,даже след абсурдния "ремонт"стана по зле.
  • 12
    1
    Причината?
    Преди пет години нямаше война, но опашките бяха същите!!!! Причината - ОМРАЗАТА НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА КЪМ ГРАДА НИ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари