Ограбването на хората, вече се нарича реформа

2
Законът трябва да бъде справедлив, независимо за какво и за кого се пише
Законът трябва да бъде справедлив, независимо за какво и за кого се пише

След винетките, не по-малко заслужава протести начинът на определяне на застраховките Гражданска отговорност.

Никой не може да обясни защо те се определят на брой автомобили, а не на шофьор. Сякаш един водач може да управлява 5 автомобила едновременно?!

Още по-интересен е въпросът откъде накъде мотористите са принудени да плащат целогодишни застраховки, когато могат да си карат железните коне с различна големина и мощност броени месеци?

Същото се отнася за кемперите и караваните, а и за кабриолетите. Някой ще каже, че това са луксове, а ние ще кажем, че законът трябва да бъде справедлив, независимо за какво и за кого се пише.
С новите му постановки, според които машините се дерегистрират служебно не само, ако няма застраховка, но и ако се пропусне вноска при положение, че тя е разделена на части, двата въпроса, които поставяме стават супер актуални. Досега беше възможно моторите да плащат за 6 месеца, което е нормално и справедливо. Новият кодекс за застраховането, писан изцяло в корпоративен интерес, ще прекрати документите на возилата баш на пролет. Има възможност водачите да си ги подновят, ала това ще им струва толкова разтакаване, че и същите пари, колкото да си платят застраховките.

Реформи кипят в държавата!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари