Огнян Стефанов: Интервютата със свидетели на убийството на Алексей Петров ги излагат на смърт

2
Дали поръчителите и извършителите на престъплението ще се церемонят с някого, който би разпознал човека, натиснал спусъка?, пита журналистът
Дали поръчителите и извършителите на престъплението ще се церемонят с някого, който би разпознал човека, натиснал спусъка?, пита журналистът Снимка: Фейсбук

Дали поръчителите и извършителите на престъплението ще се церемонят с някого, който би разпознал човека, натиснал спусъка?, пита журналистът

Огнян Стефанов* от Фрог Нюз коментира интервюта със свидетели, които твърдят, че са видели убиеца на Алексей Петров. Журналистът смята, че такива интервюта са много опасни и застрашават живота на въпросните свидетели. Стефанов призовава колегите си да спрат да показват тези лица.

"С нескрита гордост репортери и водещи от бТВ от сутринта ни заливат с интервюта със свидетели, които твърдят, че са видели убиеца на Алексей Петров. Повтаря се постоянно, че това са пет души, обяснява се кой кой е от тях. Някои отказват да разговарят с медията, но други са словоохотливи, неосъзнавайки, че излагат на смъртна опасност свои близки и себе си.

Но ако някоя майка не схваща за какво иде реч, хората в бТВ определено знаят. Заради рейтинга на телевизията ли го правят? Заради личния имидж на някоя репортерка?

Същото опитват и други медии в момента. Сякаш е някакво тв реалити с нагласени ситуации и участници. Не е - буквално убийствено истинско е.

Каква е цената на тези мижави подробности, които са без особено значение за публиката. Но те са важни за разследващите. А най-важни са за поръчителите и извършителите на убийството. Повярвайте, те в момента следят и анализират всяка дума, всеки кадър. Ако тези хора са предприели провеждането на такава сложна акция с всички рискове, свързани с нея, дали ще се церемонят с някого, който би разпознал човека, натиснал спусъка?

По време на делото „Октопод“, по което Алексей Петров бе основен обвиняем, като ръководител на организирана престъпна група, също за рекет, заплахи, побоища, превземане на чужд бизнес и пр. (на 11-а година бе оправдан от Специализирания съд) имаше полицай, който бе защитен свидетел. Известна журналистка от една телевизия се беше добрала до този защитен свидетел и засне с камера неговото дете пред къщата, където бе настанен от службите човекът и семейството му. Този свидетел моментално се изнесе от България, защото бе сигурен, че у нас няма да оцелее, след като вече се знае, че е свидетел по делото. Властите в Италия, след като се запознават със случая и ситуацията, го обявяват за защитен свидетел с решение на властите в Рим. И досега не е ясно, къде е човекът и семейството му. Но е сигурно, че са на безопасно място.

И каква е целта на всички, които се стремят да се докопат до детайли, без да се замислят за безопасността на хората, пред които пъхват микрофон?

Да не би да се надяват да стане нещо „по-така“, за да тичат да записват близки и роднини на поредната жертва?

Повярвайте ми, самият аз станах жертва на опит за убийство, защото знаех тайни, които според мафията – от „Дондуков“ 2, през ДАНС (с Алексей Петров…) до дъното на ъндърграунда, - не е било редно да знам. Написах част от тези тайни. Всичко публикувано се оказа вярно, но аз оцелях по чудо благодарение на гениални медици от ВМА и… Господ.

Спрете се!

Не ви трябват кървави „журналистически“ попадения!", заяви Стефанов.

*През септември 2008 г. Огнян Стефанов едва не бе убит с чукове, след като маскирани го нападнаха пред столичен ресторант. Престъплението не е разкрито и до днес за срам на "нашата полиция". Според някои версии заповедта да бъде извършен този побой е именно на Алексей Петров - Трактора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари