Огнян Минчев: От разумна гледна точка правителството трябва да оцелее

1
Политическата криза дойде твърде рано за ГЕРБ и ДПС
Политическата криза дойде твърде рано за ГЕРБ и ДПС Снимка: БГНЕС / Архив

Политическата криза дойде твърде рано за ГЕРБ и ДПС

"По време на парламентарния дебат днес чухме патос, емоция, злоба, които създават впечатление за примитивен и безвкусен цирк. Ерозията до ниво на простащина и развихрилата се емоционална злоба направиха впечатление днес".

Според него задкулисно се води силна битка за гласове, но "от резултата на гласуването ще се види как е приключила тази битка", каза пред БНР политологът доц. Огнян Минчев.

"Въпреки отблъскващия патос на днешните дебати в Народното събрание едва ли има повече от една парламентарна група, която да желае закриването на този парламент. Това е партия "Възраждане", която жадува да влезе в парламента с по-голяма група".

В предаването "Нещо повече" политологът посочи, че ако правителството падне утре, шансовете за предотвратяване на избори през есента намаляват сериозно.

"От разумна гледна точка правителството трябва да оцелее. Но дали тези разумни основания ще вземат връх на фона на цялото това озлобление и на цялата персонализация на политическия конфликт? Ако правителството оцелее, ще има преконфигуриране. Но в началото на новия политически сезон ще започнат реализациите на новите сценарии на отделните партии и играчи".

По думите на доц. Минчев президентът е преминал всякакви граници във властолюбието и в безпринципността си:

"Той не изпитва неудобство от факта, че правителството е сглобено от него. То произтече от цялостния политически процес, който Румен Радев управлява в рамките на две служебни правителства. Умиването на ръцете от целия този процес е отблъскващо и грозно".

И подчерта, че политическата криза е дошла твърде рано за партии като ГЕРБ и ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    daskal
    Разум? Какъв разум у мнозинството хора, които гласуват за едно и също вече над 30 години? И за онези към 70%, дето не гласуват, щото и тези били като онези.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари