Огненият ад в Гърция взе близо 20 жертви

0
Телата са открити в изгорял горски терен в Еврос
Телата са открити в изгорял горски терен в Еврос

Телата са открити в изгорял горски терен в Еврос

18 жертви взе огненият ад в област Еврос в северната част на Гърция.

Евакуират жителите на квартали на Александруполис. Европейският съюз изпраща спешна помощ на Гърция от самолети и пожарникари.

Жертвите, които полицията откри в изгорял горски терен в Еврос, вероятно са нелегални мигранти, които са се криели в гората, съобщават властите. Води се разследване. Жителите на селата в близост до огнения фронт са евакуирани още вчера при началото на пожара, казаха от Гражданска защита, предаде БНР.

Поради силно ограничена видимост е затворена магистралата в двете посоки от Александруполис към Комотини. Жителите на крайните квартали на Александруполис се евакуират по обходни маршрути. С частни яхти и кораб на бреговата охрана транспортират хората и по море. Собственици на хотели съобщават, че туристите са напуснали още преди два дни. Огънят изпепелява всичко по пътя си - къщи, коли, заведения, съобщават доброволците. На място действат и сили на армията с лекари и военна техника. Гаси се активно и по въздуха. Работи се при много трудни атмосферни условия със силен вятър и температури около 40 градуса.

В централна Гърция в област Беотия евакуират жителите на девет села в близост до мащабен огнен фронт от над 10 километра. Само на няколко километра от Атина гори индустриална зона.

И районът на Халкидики не остана незасегнат от огъня днес. Има пожар в горски район, който е далеч от хотели и няма опасност за туристите.

По спешност Европейският съюз изпраща днес седем самолета за гасене. Шест държави помогнаха с пожарникари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари