24 сигнала по празниците вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

0
При един от инцидентите изгоряха къща и кола, пламна и струг в цех
При един от инцидентите изгоряха къща и кола, пламна и струг в цех Видео: TVN

На 24 сигнала за произшествия и инциденти са реагирали екипите на РДПБЗН – Русе през почивните дни.

Повечето са били пожари без нанесени материални загуби в сухи треви, храсти и отпадъци. Такива произшествия са посетени от огнеборците в Русе, в селата Ценово и Обретеник, с. Пиргово, с. Бъзовец, с. Чилнов, гр. Ветово, с. Голямо Враново, с. Мечка

На 6 април служители на Втора РСПБЗН - Русе са били пратени по сигнал за излизащ дим от цех на фирма на бул. "Липник" в Русе. На място се установява, че е възникнало късо съединение в струг. Нанесени са били щети на блок за управление, ел. табло и кабели. Пострадали хора при инцидента няма.

На 8 април в 16:15 часа е постъпил сигнал за пожар в къща на ул. "Клисура" в Русе. Три екипа от Първа РСПБЗН – Русе са били пратени на адреса. Огнеборците са работили на мястото на пожара до 18:05 часа. Изяснено е, че пожарът е започнал от една от стаите в къща, след което се е разпространил по покрива, като е засегнал част от покривната конструкция на съседен имот и лек автомобил „Фолксваген“, който е бил паркиран в непосредствена близост. След намесата на екипите са спасени покривната конструкция и къщите, долепени до засегнатия имот. Няма пострадали хора. Спасени са гълъби и две кучета. Огънят е унищожил напълно две от стаите в къщата, покривна конструкция от около 60 кв. м., електроуреди в стаите, покъщнина и мебели, както и автомобила. Според първоначалните данни, най-вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение в ел. инсталацията.

На 8 април екип от сектор СОД е реагирал и на един сигнал за счупен живачен термометър в жилище на ул. "Илинден" в Русе. Живакът е събран и депониран от спасителите.

На 9 април огнеборците са гасили още два пожара в имоти. Вчера от 11:02 до 12:46 часа екипи от Втора РСПБЗН-Русе са се отзовали на сигнал за възникнало горене в неизползваема сграда, обитавана от бездомници, на бул. Липник 121 в Русе. При пристигане на място е установено, че горенето е обхванало отделно помещение от западната страна на сградата, като площта на пожара е била около 25 кв.м и е обхванал покривна конструкция и струпани отпадъци. Вътре не е имало хора. Предполага се, че причината е небрежност при боравене с открит огън.

В 12:58 часа на 9 април е получено обаждане за запалена суха трева в дворно място в гр. Борово, на ул. Приста. При пристигане на място пожарникарите от РСПБЗН – Бяла установяват, че собственичката е запалила огън с цел почистване на двора и горенето се е разпространило неконтролируемо. Пожарникарите са овладели ситуацията, като не са допуснали щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари