Официално: Нено Димов вече не е министър

0
Бойко Борисов е приел оставката му
Бойко Борисов е приел оставката му Снимка: БГНЕС / Архив

Бойко Борисов е приел оставката му

В кабинета на министър-председателя Бойко Борисов бе депозирана оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът Борисов приел оставката на министър Димов.

За оставката на Димов се подразбра още часове по-рано от думи на лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е разговарял с премиера Бойко Борисов. Каракачанов потвърди за срещата. Той не заяви в прав текст, че екоминистърът Нено Димов подава оставка, но заяви пред БНР: "Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство". Според БНР, той щял да подаде оставка, независимо дали ще стане обвиняем или не.

В късния следобед пък изтича 24-часовото задържане на министъра на околната среда Нено Димов. Той прекара нощта в ареста на 3-то районно полицейско управление, а от прокуратурата обявиха, че по-късно днес ще стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение.

Екоминистърът бе един от десетките отведени за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция "Национална сигурност" и Антикорупционната комисия заради водната криза в Перник.

Разследващите търсели при обиска в кабинета на министър Димов и доказателства за аферата с италианския боклук.

По неофициална информация на Националното радио, освен Нено Димов, вчера в Националното следствие за по няколко часа са били и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов, но те не са задържани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари