Официално изявление на областния управител по повод 143-та годишнина от Шипченската епопея

1
Григоров: "Нека в този момент да сведем глави пред подвига на героите от Шипченската епопея и да си спомним за тяхната саможертва и безкористност, без които днес не бихме живели в свободна и независима държава"
Григоров: "Нека в този момент да сведем глави пред подвига на героите от Шипченската епопея и да си спомним за тяхната саможертва и безкористност, без които днес не бихме живели в свободна и независима държава" Снимка: Областна администрация

Уважаеми съграждани и жители на област Русе,

Всеки от нас се докосва до историята по различен начин. Днес ние я срещаме предимно в книгите и паметниците, но друг е въпросът съумяваме ли да съхраним и предадем на идните поколения тази патриотична искра, водила предците ни през най-мрачните години от нашето минало!? Нека в този момент да сведем глави пред подвига на героите от Шипченската епопея и да си спомним за тяхната саможертва и безкористност, без които днес не бихме живели в свободна и независима държава! Нека днес отново всеки от нас да се запита за своя собствен принос за добруването на отечеството!

Нека помним, че моралните устои на българския народ и държавност са изграждани хилядолетия наред, както и че няма сила, която да ги разруши! Вярвам, че заедно можем да се справим с всяко едно предизвикателство, което съдбата ни поднесе!

ПОКЛОН ПРЕД МЪЧЕНИЦИТЕ, ЗАГИНАЛИ ПРЕД ОЛТАРА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

Галин Григоров

Областен управител на област Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари