Обръщение на Областния управител на Русе

0
Обръщение по повод световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
Обръщение по повод световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Обръщение на областния управител на Област Русе по повод световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Скъпи съграждани,

уважаеми жители на Област Русе,

Нека в навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка година през третата неделя на месец ноември, отдадем нашата почит към жертвите и изкажем съболезнования на техните семейства!

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на страната ни стотици губят живота си, а хиляди получават тежки увреждания, с които остават завинаги! Всичко това води до траен и изключително болезнен белег в живота на пострадалите, както и на техните семейства и близки!

Нека не забравяме, че голяма част от произшествията по пътищата са предотвратими! От началото на годината до днес 540 души по пътищата на страната ни са загубили живота си и повече никога няма да бъдат до своите близки и приятели! Всеки от нас може да даде своя принос като бъде по-толерантен на пътя и стриктно спазва Закона за движение по пътищата и така да намали броя на пострадалите в тази нелепа война! Безопасността на движението представлява споделена отговорност и нейното подобряване трябва да намери място в ежедневието на всеки един от нас!

Нека на този ден изкажем благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят докрай за техния живот!

Галин Григоров - Областен управител на област Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари