Одрин е в червената зона по разпространение на COVID-19

0
Положението тревожи местното население и най-вече търговците, които се опасяват, че "алъш-веришът" ще спре
Положението тревожи местното население и най-вече търговците, които се опасяват, че "алъш-веришът" ще спре Снимка: iStock / Getty Images

Сред градовете в Турция с най-голямо увеличение в разпространението на епидемията от COVID-19 през последните седмици е град Одрин

Поради тази причина граничещият с България и Гърция град е включен в червената зона.

По данни на турското здравно министерство през седмицата 11-17 юли в страната са регистрирани 226 532 случая на COVID-19, с 96 жертви за същия период.

Според одринските здравни власти нарастването на случаите се дължи на факта, че с настъпването на лятото у хората е настъпило успокоение и са започнали масови събирания на хора на сватби и увеселения, на които епидемиологичните мерки не се спазват. Прогнозира се, че ако се продължава така, през есента ситуацията ще се влоши още повече.

Положението тревожи местното население и най-вече търговците, които се опасяват, че "алъш-веришът" ще спре.

Търговията в Одрин в голяма степен зависи от българските граждани, които в почивните дни масово пазаруват там, заради по-високите цени на стоките в България.

По време на локдауна, заради който българите престанаха да идват, търговията буквално спря, а одринските търговци понесоха големи икономически загуби.

Сега се опасяват ситуацията да не се повтори. Търговците настояват за затягане на мерките във връзка с пандемията - задължително носене на маски, дистанция, ваксиниране, пише в. "Миллиет", цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари