Очакваме още 14 000 дози от ваксините на „Пфайзер”

0
Те щели да компенсират тези, които не дойдоха тази седмица, обясни шефът на  Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов
Те щели да компенсират тези, които не дойдоха тази седмица, обясни шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов Снимка: bTV

Те щели да компенсират тези, които не дойдоха тази седмица, обясни шефът на  Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов

14 040 дози очакваме следващата седмица от ваксините на „Пфайзер”. Те ще компенсират тези, които не дойдоха тази седмица. За месец февруари очакваме 83 хиляди дози, а за март 104 хиляди дози“, съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов по време на традиционния брифинг за разпространението на коронавируса у нас.

Както вече беше коментирано, забавянето тази седмица беше причинено от модифициране в производствения процес, която трябва да увеличи капацитета на производство и от месец март да има по-големи доставки“, каза Кирилов.

До края на март очакваме 54 хиляди дози от „Модерна”. На 25 януари трябва да пристигнат 3 600 дози, каза директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Очаква се решението на ЕАЛ по отношение на „АстраЗенека“. Ако становището е положително и ЕК издаде разрешение, имаме индикация, че през февруари и март ще получим стотици хиляди дози от „АстраЗенека”. Докато няма становище и оценка, не мога да дам конкретника по отношение на доставките, посочи още Кирилов.

Напредва и изследването и процедурата по одобрение на ваксината на „Джонсън и Джонсън“, което ни дава надежда, че през март-април ще имаме четири ваксини, каза Кирилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари