Богдан Кирилов: През февруари очакваме още 260 000 дози ваксини срещу Ковид

0
Следващият понеделник се очакват да пристигнат още 17550 ваксини на "Пфайзер / Бионтех"
Следващият понеделник се очакват да пристигнат още 17550 ваксини на "Пфайзер / Бионтех" Снимка: БНТ

Следващият понеделник се очакват да пристигнат още 17550 ваксини на "Пфайзер / Бионтех"

Първите дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха у нас. След приемането на ваксините брифинг дадоха изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

"Това е трета по вид ваксина и втора по начин на антителообразуване. Това е ваксината, която ще бъде най-масово използвана у нас. Има много добри условия по отношение на организацията, съхранението и използването на ваксината", заяви проф. Красимир Гигов, предава БНТ.

Над 28 000 ваксини пристигнаха у нас. Това е третата разрешена за употреба ваксина, като тя е нова категория. Тя получи разрешение от ЕК след задълбочен анализ на документацията от страна на Европейската агенция по лекарствата. През месец февруари се очакват още три доставки, като общият размер се очаква да бъде около 260 000 дози, обясни изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Следващата седмица в понеделник се очакват да пристигнат още 17550 ваксини на "Пфайзер / Бионтех".

"Към средата на седмицата се очакват още 6000 дози от ваксината на "Модерна", допълни Кирилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук