Очаква ни слънчева и топла неделя

0
И в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време
И в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време

В неделя над по-голямата част от страната - отново слънчево.

По-значителна ниска облачност ще има преди обяд над Източна България. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, по морския бряг малко по-високи - предимно между 20 и 25 градуса. В София минималната температура ще е около 5, максималната - около 22 градуса.

В планините ще бъде слънчево, със слаб предимно южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - 11 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд със значителна ниска облачност. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

И в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места са възможни краткотрайни превалявания, незначителни като количество.

Сутрин на места ще има условия за ниска облачност или мъгла, главно в Източна България. Вятърът ще е предимно слаб, източен, в четвъртък временно ще бъде от запад-северозапад, умерен. Дневните температури още малко ще се повишат и към сряда ще достигнат 21-26 градуса, но през втората половина от седмицата отново ще се понижат с 3-4 градуса.

В края на десетдневието слабо ще се затопли. Облачността ще е разкъсана, с повече слънце в часовете около и след обяд. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, дневните стойности ще достигат до 19-24 градуса. Условия за превалявания има към 12 и 15 октомври.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари