Обявиха Зеленски за най-влиятелния евреин в света

0
Украинският президент спечели статута "световна икона"
Украинският президент спечели статута "световна икона" Снимка: Facebook

Украинският президент спечели статута "световна икона"

Израелският вестник The Jerusalem Post обяви в неделя своя годишен списък на "най-влиятелните евреи в света“, чието публикуване е насрочено да съвпадне с Рош Хашана, еврейската Нова година, празнувана тези дни. На първо място авторите поставят президента на Украйна Владимир Зеленски., предава Агенция Фокус.

Според изданието тази година украинският президент е спечелил рядко срещания за политик статут на "световна икона“. На фона на ситуацията около Украйна Зеленски е "един от най-влиятелните хора в света днес, а не само най-влиятелният евреин в света“, твърди The Jerusalem Post.

На второ място авторите на списъка поставиха израелския премиер Яир Лапид, а на трето - френския премиер Елизабет Борн, чиито родители са преживели Холокоста, отбелязва вестникът.

Според The ​​Jerusalem Post десетте най-влиятелни евреи на планетата включват още посланикът на САЩ в Израел Том Нейдес (4-то място), бившият министър-председател на Израел, настоящ опозиционен лидер Бенямин Нетаняху (5-то място), държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен (8-е място).

Общо списъкът съдържа 50 имена. Сред тях са политици, общественици, учени, предприемачи, културни дейци от еврейски произход, живеещи както в Израел, така и в чужбина. Публикуването на списъка от The Jerusalem Post е насрочено да съвпадне с новата 5783 година според еврейския календар, която се празнува тази година от вечерта на 25 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    ники
    И наградата най влиятелен наркоман се присъжда на наркомана зеленски няма по глупав пумияр от него не случайно хитлер е избивал еврейте
  • 11
    3
    Сtanko
    Тоя калпазанин ще го съди историята. За жалост възмездие не може да има за толкова много кръв. Само той с наивната си глупост и подтикван от кравари и еврогейци успя да зачерни земята си.
  • 9
    2
    до 1
    Сега разбираш ли защо Зеленски прави всичко нужно, че да бъдат избити колкото се може повече украинци и не му пука за тях?
  • 11
    1
    българин
    Не знаех, че е евреин. Мислех, че е украинец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари