Обявиха трети локдаун в Австрия

0
Очаквано, австрийското правителство обяви трети локдаун след Коледа, който ще продължи до 18 януари
Очаквано, австрийското правителство обяви трети локдаун след Коледа, който ще продължи до 18 януари Снимка: Getty images

 

Австрийското правителство обяви нови мерки за овладяване на пандемията

На 26 декември се въвежда трети локдаун, който ще продължи до 18 януари, съобщи БТА.  За коледните празници остават вече обявените мерки - разрешено е събирането на максимум 10 възрастни от 10 домакинства. През тези два дни се премахва вечерният час, който сега е в сила от 20 ч. до 6 сутринта.

След като минат коледните празници, до 18 януари ще бъде затворена търговската мрежа с изключение на хранителните магазини и аптеките. Заведенията за обществено хранене ще останат затворени, както и услугите, обучението през седмицата 11 - 15 януари ще е дистанционно. От вкъщи ще може да се излиза по четири важни причини - отиване на работа, оказване на помощ на хора в нужда, пазаруване или кратка разходка.

Няколко дни преди 18 януари населението ще бъде тествано безплатно. От 18 януари ще започне редовното седмично тестване на определени професионални групи. Ваксинирането на населението започва на 27 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари